“Take me” – Sony Venice 2 test

Premda u nas ne osobito popularna Sony-eva digitalna filmska kamera Venice, sve je zastupljenija na svjetskom filmskom tržištu. Impresivne tehničke specifikacije prve “Venecije” Sony je nadogradio u svojem novom modelu – Venice 2 čiji se izlazak očekuje tijekom veljače (inačica 8,6K) i ožujka (6K) 2022. godine.

Informacije o specifikacijama novog Venice modela možete pronaći na stranicama proizođača, do kojih vas vodi ova poveznica.

Namjesto toga donosimo Vam test Venice 2 kamere, kratki film “Take Me” koji je snimio američki direktor fotografije Gonzalo Amat ASC. Specifičnost ovog testa je što je snimano isključivo u uvjetima prirodnog osvjetljenja, što je uistinu prava kušnja za senzor bilo koje kamere, te djelomično omogućava uvid u stvarne mogućnosti kamere.

fotografija: Sony

Djelomično jer dojam velikim dijelom ovisi i o umješnosti samog snimatelja u izboru uglova snimanja, lokacija i odabranom prirodnom osvjetljenju, kao i o objektivima koje je koristio, a u ovom slučaju radi se o izvrsnim Zeiss Supreme Prime Radiance lećama.

U svakom slučaju riječ je o impresivnoj prezentaciji Sony Venice 2 kamere.