Viewfinder Cinematography Master Degree

Viewfinder je Erasmus Mundus diplomski studij filmskog snimanja u kojem zajednički sudjeluju Baltic Film, Media, Arts and Communication School of Tallinn University, Estonia, (BFM), The University of Theatre and Film Arts, Budapest, Hungary (SZFE), National Film School at the Institute of Art, Design and Technology, Dun Laoghaire, Dublin, Ireland (IADT).

Riječ je o dvogodišnjem studiju, a po savladavanju kojeg studenti stiču MA diplomu (EHEA-QF Level 7). U programu mogu sudjelovati maksimalno 24 studenta iz čitavog svijeta koji će u prvom semestru slušati predavanja u Dublinu, u drugom u Budimpešti te u Talinu u trećem semestru. U četvrtom semestru studenti će biti podijeljeni između spomenute tri lokacije.

Studij počiva poglavito na praktičnom radu te obučava sudionike za posao direktora fotografije i operatora kamere. Prednost pri prijavljivanju imaju aplikanti koji već imaju određeno iskustvo kao direktori fotografije, asistenti kamere, operatori kamere…

Ideja studija je istraživanje i osobni snimateljski napredak u okvirima internacionalne suradnje, a bez pritiska produkcijskog rasporeda.

Sudjelovanje u ovom programu moguće je preko stipendija koje će biti dodijeljene, a primljeni studenti mogu i sami financirati studij.

Završni rok za prijavu je 3. siječanj 2019. godine, a više informacija možete pronaći na ovoj poveznici