Žiri o dobitnicima nagrade “Nikola Tanhofer”

Žiri nagrade Hrvatske udruge filmskih snimatelja obrazložio je nagrade ovim riječima:

Damir Kudin, h.f.s. – “Comic Sans”

“U filmu Comic Sans Damir Kudin je uspio fotografijom podržati radnju filma, približiti priču gledatelju i učiniti film boljim. Comic Sans je film koji se lako prati, bogat ugođajima i s prepoznatljivim likovima čiji su motivi i emocije gledatelju razumljivi. Toj razumljivosti, kao i raznovrsnosti i bogatstvu emocija pridonosi i Kudinova fotografija. Dubinska oštrina, pokreti kamere, boja svjetla i način osvjetljavanja prilagođeni su sadržaju svake scene i njenom značenju u cjelini filma, pri čemu nije narušena stilska ujednačenost. Radi se o uspješnom djelu kompetentnog snimatelja.

Radislav Jovanov, h.f.s. – “Trešnje”

“Nagrada se dodjeljuje za stilski ujednačenu filmsku fotografiju, koja je istodobno pripovjedački funkcionalna i dramski učinkovita, te izravno povezuje gledatelja sa sudbinama protagonista”

Danko Vučinović, h.f.s. – “Novine, sezona 2”

“Nagradu dobiva Danko Vučinović, h.f.s. za kreiranje dinamične dramske ugođajnosti i gotovo dokumentaristički izravnu filmsku fotografiju koja ostavlja karaktere ogoljelim, lišenim paravana iza kojeg skrivaju svoje prave motive, a koja je istovremeno u izrazitom vizualnom kontrastu sa produhovljenim i likovno uzbudljivim vizurama grada Rijeke.”

Bojana Burnać – “Moj život bez zraka”

Posebno priznanje dodjeljuje se Bojani Burnać za začudan i zavodljiv pogled u beskraj podmorja koji se odvija u samom jednom dahu, uvjerljiv vizualni mozaik želja i strahova osobe koja je svoj život podredila “životu bez zraka”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.