Sutlar Tomislav

Sutlar Tomislav

Rođen u Zagrebu 07.01.1991. godine. Diplomirao na odsjeku filmskog i video snimanja na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2015. godine.

Sudionik Budapest cinematography masterclass 2011. godine, te još nekoliko međunarodnih snimateljskih radionica.
Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Dobitnik dvije nagrade za najbolju kameru na Danima hrvatskog filma, (2018. i 2020. godine) za filmove “Marica” i “Druker”. Četiri puta nominiran za nagradu Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer” (2017, 2018, 2019, 2020. godine).
Kao direktor fotografije radio na preko 20 igranih i dokumentarnih filmova

Izabrana filmografija:

Garbura (2021) dugometražni igrani film – redatelj Josip Žuvan

Angina Pectoris (2020) kratkometražni igrani film – redatelj Filip Mojzeš

Druker (2019) – kratkometražni igrani film – redatelj Rino Barbir

Sedra (2019) – kratkometražni igrani film – redateljica Judita Gamulin

Groblje slonova (2019) – kratkometražni igrani film – redatelj Filip Mojzeš

Lora nosi crno (2018) – kratkometražni igrani film – redatelj Vanja Vascarac

Marica (2017) – kratkometražni igrani film – redateljica Judita Gamulin

More (2017) – kratkometražni igrani film – redatelj Igor Šeregi

Tanja (2016) – kratkometražni igrani film – redateljica Jasna Nanut

Igra malog tigra (2015) – kratkometražni igrani film – redateljica Jasna Nanut