Apple promo film snimljen na iPhone 15 Pro Max

Vijest kako se na mobilnim telefonima, poglavito Apple iPhone modelima, danas bez problema snimaju glazbeni i reklamni spotovi, pa i cjelovečernji igrani filmovi (primjerice Sodeberghovi filmovi “Unsane” i “High Flying Bird”) ne čini se osobito uzbudljivom. No, tehnološki gigant napravio je korak dalje i svoj promo film za event pod naslovom “Scary Fast” kompletno je snimio sa novim Apple iPhone Pro Max uređajem.

Ipak, ne treba se zavaravati i vjerovati kako je za snimanje ovako, produkcijski zahtjevnog posla, a koji će u konačnici pobuditi globalni interes, dovoljno posjedovati spomenuti mobilni telefon. Naime, sva dodatna oprema je bila visoko profesionalne razine (kran, far, gimbal, dron, rasvjeta…) i jedina razlika između ove produkcije i neke slične, a koja bi koristila profesionalne digitalne kamere poput Alexe ili Venice, bila je u činjenici da je korišten iPhone.

Kao što možete vidjeti rezultat je vizualno impresivan, a posebno treba naglasiti kako je snimano sa iPhone Pro Maxom na koji su priključeni vanjski diskovi preko USB -C priključka kako bi se moglo pohraniti snimljeni materijal u ProRes formatu koristeći Apple Log. Impresivna je i činjenica kako se slika sa iPhonea istovremeno prenosila na čak 15 monitora.

Valja istaknuti kako su Apple iPhone Pro i Pro Max prvi uređaju koji su implementirali Academy Color Encoding System (ACES). Također. Tvrtka Black Magic je za iOS korisnike kreirala besplatni software za kontrolu svih funkcija kamere – BlackMagic Camera App.

Stoga, sada vas doista ništa ne priječi na putu prema realizaciji vašeg novog filmskog remek djela.