Camerimage, 12-19. 11. 2016, Bygdoszcz, Poljska

Najpoznatiji svjetski snimateljski festival, Camerimage, održava se od 12. do 19. studenog u Poljskom gradu Bygdoszcz-u. Ovo je 24. izdanje festivala koje će pored natjecateljskog programa u nekoliko kategorija, ponuditi i niz vrlo zanimljivih panel diskusija i radionica.

U glavnom natjecateljskom programu za nagradu Golden Frog biti će prikazano 13 filmova koje odlikuju visoki vizualni standardi kao rezultat bliske kreativne suradnje direktora fotografije i redatelja.

Od ostalih događanja valja izdvojiti retrospektivu Michaela Chapmana, A.S.C., u sklopu koje će biti prikazani i filmovi Taksist i Razjareni bik. Chapman je ujedno ovogodišnji dobitnik Camerimage nagrade za životno djelo.

Iz niza atraktivnih seminara valja izdvojiti radionice Canona, Panasonica, Zeissa i Hawka. Podjednako je zanimljiva prezentacija Red kamera koja uključuje RED EPIC -W i WEAPON 8K S35 sa najnovijim Helium senzorom.

Jedan od predavača na seminaru posvećenom Panasonicovim VariCam kamerama, a koji se bavi HDR-om i upravljanju kolorom je Vanja Černjul, A.S.C., H.F.S.

Posjetitelji festivala moći će pogledati i izložbu fotografija glumice Jessice Lange, Unseen, te izložbu Evolution, posvećenu radu kanadskog filmaša Davida Cronenberga

Više informacija o Camerimage festival možete pronaći ovdje