Damir Kudin, h.f.s. o “Comic Sans”

Kudin & Movi

U ožujku i travnju 2017. god. snimao sam film Comic Sans, redatelja Nevia Marasovića u produkciji Kinorame. Film je to o Alanu Despotu (Janko Popović Volarić), grafičkom dizajneru iz Zagreba, koji spletom okolnosti završi na otoku Visu sa svojim ocem umjetnikom (Zlatko Burić), ostale uloge igraju: Alma Prica, Marija Kohn, Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Elvis Bošnjak i drugi. Film je sniman kroz četiri tjedna na lokacijama grada Zagreba i otoka Visa. Autorski tim na snimanju činili su još scenografkinja  Iva Rodić Novak, kostimografkinja Katja Šunjić Kudin i majstorica maske Sanja Hristić Kuterovac. 

ekipa kamere

Camera crew

Film je sniman Arri Alexa mini kamerom, korišteni su ARRI/ZEISS Ultra prime objektivi. Mala veličina kamere dopustila mi je da 90% filma snimam gimbal stabilizatorom FREEFLY MOVI M15 koji je postavljen na Ready rig GS, što mi je omogučilo slobodu kretanja i dinamički promjenjiv mizanscen kao pri snimanju tehnikom kamere iz ruke, ali bez „artefakata“ takvog snimanja. Movi stabilizira tri osi pomoću elektromotora, što smo koristili i za snimanje interijera i eksterijera automobila, te snimanja na različitim brodovima i gliserima.  Kao i na filmu Goran, velike dijaloške scene sa više glumaca snimali smo dvijema kamerama. Šarfer A kamere i operater B kamere bio je Dinko Rupčić, a Ivan Zadro i Pavel Posavec bili su šarferi na dane snimanja sa dvije kamere. Drugi asistent kamere, Movi tehničar i dron operater bio je Saša Tufegdžić, video i data wrangler Marko Cindrić. Kamera i objektivi iznajmljeni su od CineCro rentala.

IMG_20170410_091724

Ekipa rasvjete i “4 Spot Senna”

Majstor rasvjete bio je Filip Beatović, a rasvjetljivači Neven Vukašinović Vux i Kristijan Vadinjov Kiki. Oko 90% rasvjetnih shema riješeno je Led rasvjetom marke SENNA, konkretno LightWall, 4 spot i Giveme5, a od klasike korišteni su  HMI reflektori snage 6,4,2.5 kW, Kinofloi i Par64 kante.

Film je trenutno u fazi montaže, glavni montažer je Tomislav Pavlic, premijera se očekuje krajem godine.

Tehničke karakteristike:

Kamera: ARRI ALEXA MINI- 3.2K, PRORES 4:4:4 XQ
Objektivi: ARRI/ZEISS Ultra prime set: 18,20,24,28,32,40,50,65,85,100,135, 180 mm.

tekst: Damir Kudin. h.f.s.