Dragocjeno štivo za studente i filmske profesionalce

U utorak 12. lipnja u 12 sati u velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti Boris Popović, red. prof. art predstaviti će udžbenik Oblikovanje svjetla za televiziju i film, dragocjeno štivo namijenjeno podjednako studentima, ali i širem krugu rasvjetnih profesionalaca iz širega područja scenskih umjetnosti.

Boris Popović je nedvojbeno naš najpoznatiji oblikovatelj svjetla, iznimno bogatog i raznovrsnog rezimea, profesionalac koji je karijeru započeo kao televizijski dizajner svjetla, a nastavio kao sveučilišni nastavnik na Akademiji dramske umjetnosti, baveći se istim područjem.

Za stručno i umjetničko područje oblikovanja svjetla, kojega je Boris Popović rodočelnik, tek se zadnjih godina otvorio visokoškolski studijski prostor. Temeljni elementi oblikovanja scenskog svjetla sada su prisutni u nastavi preddiplomskoga Studija snimanja na Akademiji dramske umjetnosti, a u okviru diplomskoga Studija snimanja upravo je na Popovićevu inicijativu otvoreno i usmjerenje Oblikovanje svjetla.

Knjiga objedinjuje pitanje rasvjetnih pristupa u povezanim, ali i bitno različitim područjima scenskih umjetnosti, napose televiziji i filmu – no ipak s fokusom na televiziju.

Udžbenik će predstaviti autor Boris Popović, red. prof. art. i urednik Silvestar Kolbas, red. prof. art., a pridružit će im se urednik Filmološke biblioteke ADU-a dr. sc. Hrvoje Turković, red. prof. art.