Goran Mećava, h.f.s. u žiriju “Slika u pokretu”

U radu žirija prvog filmskog festivala slike pod naslovom “Slika u pokretu” sudjelovati će Goran Mećava, h.f.s.. Festival se održava u Beogradu od 25. do 29. listopada 2016. godine. Organizator festivala je SAS, Snimateljska asocijacija Srbije.

U pet dana prikaziati će se 8 najbolje snimljenih srpskih filmova iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije, po odabiru selektora, direktora fotografije Miodraga Miloševića.

Pored kolege Mećave, u žiriju festivala su Timo Heinanen, direktor fotografije iz Helsinkija, koji se pored snimateljskog rada bavi fotografijom i pedagoškim radom na ELO filmskoj školi Aalto Sveučilišta u Helsinkiju i Miodrag Glušica, profesor kamere na FDU u Beogradu, jedan od osnivača, i prvi predsjednik SAS-a.

Kao podrška prvom festivalu filmske slike, gosti festivala će biti predsjednik IMAGO-a norveški snimatelj Paul Rene Roested i Nigel Walters, podpredsdnik engleske asocijacije BSC i jedan od osnivača IMAGO-a.

Za vrijeme festivala održati će se i tri predavanja i Master class radionice.

Festival će biti otvoren projekcijom cjelovečernjeg dokumentarnog filma “No Subtitles necessary” koji se bavi prijateljstvom i radom dvojice istaknutih Hollywoodskih snimatelja, Vilmos Zsigmonda i Laszlo-a Kovacsa