Kees Van Oostrum, novi je predsjednik IMAGO-a

Odluka o novom predsjedniku IMAGO-a donešena je elektroničkim putem, budući da je izborna skupština u Briselu bila naprasno prekinuta uslijed Covid 19 ugroze.

Kees Van Oostrum, ASC, NSC ,SBC, AIC novi je predsjednik globalno najveće snimateljske asocijacije. On je naslijedio Paul Rene Roestada, FNF, predsjednika koji je iznimno veliku potporu pružio hrvatskim snimateljima u borbi za očuvanje statusa ko-autora audiovizualnog djela.

Kees van Oostrum je rođen u Nizozemskoj, te živi u Los Angelesu i Briselu. Bio je predsjednik Američke snimateljske asocijacije, A.S.C. od 2016. do 2020. godine, te je u tom razdoblju proširio aktivnosti A.S.C.-a u smjeru obrazovanja, te se fokusirano bavio radnim uvjetima i autorskim pravima snimatelja.

Za vrijeme svojeg mandata Van Oostrum je intenzivirao internacionalnu aktivnost A.S.C.-a, sustavno se baveći razvijanjem međunarodne suradnje i solidarnosti među direktorima fotografije.

Rezultat Van Oostrumovih aktivnosti je i ulazak američke snimateljske asocijacije u ponopravno članstvo IMAGO-a.

Pod predsjedanjem Van Oostruma A.S.C. je pružio javnu podršku H.F.S.-u, te tako značajno pridonio očuvanju koautorskog statusa hrvatskih direktora fotografije.

Njegov je cilj, kao predsjednika IMAGO-a, dodatno proširiti rad asocijacije u smjeru edukaciji snimatelja, te studenata filmskog snimanja, također se i snažno se fokusirati na teme koje vrlo dobro poznaje – uvjete rada i autorska prava.

Veliko hvala Paul Rene!

Čestitamo Kees, Cheers!