Mario Sablić, h.f.s. izabran u Upravni odbor IMAGO-a

Na godišnjoj skupštini, održanoj 12. 06.2021. godine, predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja, Mario Sablić, postao je članom Upravnog odbora najveće globalne snimateljske asocijacije, IMAGO.

Za novu upravu IMAGO-a glasali su predstavnici snimateljskih asocijacija koje su dijelom ove globane udruge, koja broji 38 redovnih članica i 16 pridruženih, preko 5000 snimateljica i snimatelja.

Predsjednik IMAGO-a ipak nije izabran jer su dva kandidata skupila isti broj glasova, pa će se održati izvanredna skupština sredinom kolovoza ove godine.

U svojem pismu namjere, upućenom članicama IMAGO-a preko Izbornog povjerenstva, Sablić je istaknuo kako se namjerava konkretnije baviti problemom radnih uvjeta i autorskih prava, specifičnih, kako za hrvatsku kinematografiju, tako i za zemlje u bliskom okruženju.

Obrazovanje mladih snimatelja i asistenata kamere, s ciljem očuvanja snimateljske tradicije i skrbi o dignitetu profesije, također je jedna od tema Sablićevog interesa, a na čemu Hrvatska udruga filmskih snimatelja radi od svojeg osnivanja.

Čestitke na ulasku u Upravni odbor IMAGO-a, ugledne, ujedno i najveće globalne snimateljske asocijacije!