Mario Sablić, hfs, u žiriju petog snimateljskog festivala “Slika u pokretu”

Srpska asocijacija snimatelja organizira 5. festival snimateljskih ostvarenja, “Slika u pokretu”. Od 18. do 21. studenog, u Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5) prikazati će se osam igranih filmova prema selekciji direktora fotografije, ujedno i selektora festivala, miodraga Miše Miloševića. . Festival će se moći pratiti i online, na streaming platformi cinesseum.com.

Direktor festivala je Predrag Bambić, direktor fotografije i predsjednik S.A.S-a. uspješno je pokrenuo festival i u ovo, filmašima nesklono doba pandemije, te je okupio i tročlani žiri koji čine:

Jacek Laskus, filmski snimatelj iz Poljske, poznat po radu sa redateljima kao što su Robert Altman, Michael Pressman, Donald Petrie i kao jedan od snimatelja dokumentarnog filma Colors Straight Up, nominiranog za nagradu Oscara 1998. godine.

Dušan Joksimović nagrađen za rad na filmovima Rane, Sveti Georgije ubija aždaju, Top je bio vreo, Falsfikator, Dnevnik mašinovođe, Kralj Petar Prvi i drugi

Mario Sablić, hrvatski direktor fotografije, predsjednik HFS-a, četiri puta nagrađen godišnjom nagradom Hrvatskog udruženja filmskih snimatelja, koji potpisuje filmsku fotografiju u 12 igranih filmova i 18 televizijskih serija.

Žiri će odlučiti o dobitnicima dviju nagrada:  Nagrada za inovativnost u vizualnom pristupu filmskoj fotografiji i Nagrada za najbolji snimateljski rad.

Filmovi će biti prikazani u dva termina u 17.30 i 20 sati, a ulaz na sve projekcije je besplatan, sa maksimalnim brojem od 30 posjetitelja u dvorani, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.