Masterclass Vanja Černjul, ASC, HFS, na ZFF-u

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb film festivala održati će se i Masterclass Vanje Černjula, snimatelja koji već godinama vrlo uspješno radi u Americi. Vanjin snimateljski rezime uključuje zapažene serije poput – Kronike Times Squarea (HBO), Marco Polo (Netflix), The Gilded Age (HBO) Juliana Fellowsa kao i filmski hit Suludo bogati Azijci (2018.) Jona M. Chua. Tijekom karijere Vanja je snimao i u hrvatskoj kinematografiji (Vidimo se, Ivana Salaja, Majka asfalta, Ćaća, Dalibora Matanića…).

Vanja je član Američke snimateljske asocijacije, A.S.C., čiju je nagradu dobio za epizodu serije Marco Polo, te također i Hrvatske udruge filmskih snimatelja, H.F.S. čiju je nagradu “Nikola Tanhofer” dobio za seriju Kronike Times Squarea.

Razgovor sa Vanjom Černjulom voditi će predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja Mario Sablić, a biti će riječi o projektima koje autor smatra značajnim za svoju filmsku karijeru, kao i o značaju filmskih snimatelja u kompleksnom procesu stvaranja audiovizualnog djela.

Svi zainteresirani pozivaju se da prije Masterclassa posjete mrežnu stranicu www.vanjacernjul.com, na kojoj će biti dostupni referentni isječci iz dosadašnjeg snimateljskog rada Vanje Černjula.

Masterclass je ostvaren u suradnji sa Restartom, a održati će se 20. studenog 2021. godine od 15 do 17 sati, u Kazališnoj dvorani Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Masterclass je otvoren za javnost a ulazak je dopušten uz predočenje COVID potvrde.

Dodatne informacije potražite na ovoj poveznici.