test

NAGRADA HFS-a “NIKOLA TANHOFER” 2015

22.12.2015 godine, u prostorijama Hrvatske udruge filmskih snimanja, Britanski trg 12, prigodom tradicionalnog godišnjeg domjenka dodijeljena je godišnja snimateljska nagrada “Nikola Tanhofer” za ostvarenja iz 2014 godine.

Žiri HFS-a, u sastavu Enes Midžić, Silvestar Kolbas i Dragan Marković odlučio je nagradu dodijeliti u kategoriji dugometražnog filma Darku Drinovcu za njegov snimateljski rad na filmu “Simon Čudotvorac”, produkcija Alka Film.

Nagradu je uručio Silvestar Kolbas, istaknuvši kako je riječ o djelu koje krasi: “rad rafiniranog autora uronjenog u redateljsko-dramaturški koncept, koji bi nas bez tako koncipirane filmske fotografije ostavio ravnodušnima i zakinuo za puninu filma.”

Nagrada Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer” ustanovljena je 2014. godine pod pokroviteljstvom HAVC-a. Prvi dobitnici bili su Mirko Pivčević za dugometražni film “Šuti”, snimljen u produkciji Kinorame i Mario Sablić za kratkometražni film “Teleport Zovko” (Kinorama) i televizijsku seriju “Počivali u miru” (Ring multimedija).