Novi članovi h.f.s.-a

U novu godinu ulazimo osnaženi trojicom vrsnih snimatelja, koji su prihvatili poziv Upravnog odbora Hrvatske udruge filmskih snimatelja i pridružili nam se.

Dobrodošli!

Vjeran Hrpka

Rođen je 1972. godine u Osijeku. Diplomirao je filmsko snimanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu gdje je stekao zvanje akademski snimatelj. Filmsku fotografiju potpisuje na više od 20 filmskih naslova, a filmovi koje je snimio bili su prikazani na filmskim festivalima kako u Hrvatskoj tako i u brojnim zemljama svijeta. Dobitnik godišnje snimateljske nagrade Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer” za kratkometražni film Iza lica zrcala.

Sasha Rendulic

Rođen je 1963. godine u Zagrebu. Inspiriran očevim hobijem i ljubavlju prema fotografiji i filmu vec u osnovnoj školi se počinje baviti amaterskom fotografijom, a u srednjoj i profesionalno objavljuje fotoreportaže u Vjesnikovim magazinima. Sa željom da postane profesionalni filmski snimatelj upisuje se na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu na Filmski snimateljski odsjek 1982/83 i tokom studija asistira na domaćim i stranim filmskim produkcijama učeći od respektabilnih filmskih snimatelja (Živko Zalar, Tomislav Pinter, Peter Bizou ASC , Freddie Francis BSC…)

Nakon završenih studija 1991. diplomski snimateljski film Stand By je na 38.Pulskom Festivalu prikazan u selekciji glavnog programa, nakon čega se seli u Los Angeles gdje nastavlja karijeru snimajući brojne dokumentarne i filmske projekte, prikazivane i nagrađivane na brojnim internacionalnim festivalima. U hrvatskoj kinematografiji snimio je dva cjelovečernja filma – Moram spavati anđele i Sedamdeset dva dana.

Danko Vučinović

Diplomirao 2016. na Odsjeku filmskog i video snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Snimio niz zapaženih kratkometražnih i dugometražnih filmova (Zagreb Cappuccino, Zvir, Kratki izlet…) i dvije sezone televizijske serije Novine. Za dugometražni igrani film Uzbuna na zelenom vrhu dobio je godišnju nagradu Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer“, a taj je film ujedno i ovogodišnji predstavnik h.f.s.-a u konkurenciji za Imago Awards, u kategoriji Dugometražni film.