Otvorene prijave za HFS nagradu “Nikola Tanhofer” 2024

Poštovani kolege,

Otvorene su prijave za godišnju nagradu Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer”

Od 25. 03. 2024. godine do 01. 05. 2024. godine otvoren je javni poziv za prijavu radova u svim kategorijama:

  1. dugometražni igrani film
  2. televizijska serija
  3. kratkometražne filmske forme

Nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija koji su premijerno prikazani u razdoblju od 1.1.  2023. godine do 31.12. 2023. godine.

Uvjeti su slijedeći:

a) Dugometražni igrani filmovi trebaju biti premijerno prikazani u redovitoj kino distribuciji

b) Televizijske serije trebaju biti premijerno prikazane u sklopu  programa televizijskih postaja koje emitiraju na prostoru Republike Hrvatske ili na nekoj od streaming platformi dostupnih u Republici Hrvatskoj

c) u kategoriji kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je osim mogućeg premijernog prikazivanja u kino distribuciji ili premijernog prikazivanja na programima hrvatskih TV postaja i eventualni ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju. Maksimalno trajanje projekata u ovoj kategoriji je 75. min.

Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti H.F.S.-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. Dovoljna je i dostava poveznice na internet platformi (vimeo…), zaštićene zaporkom.

U kategorijama televizijskih serija potrebno je na isti način dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje.

O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a.

Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti autori filmske fotografije, (nije uvjet da su članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji prijavljenog projekta osobno sudjelovali.

U predselekciji većeg broja prijavljenih radova žiri će odabrati najviše do tri rada između kojih će odlučiti o pobjedniku.

Dodjela nagrada održati će se u sklopu Pula filmskog festivala.

Dodijeljena godišnja nagrada H.F.S.-a, odnosno nominacija za istu može se koristiti u promociji nagrađenih projekata.

H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici,(www.hfs.com.hr) obavijestiti medije, te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.

Prijavnica se šalje elektroničkom poštom  –  kontakt@hfs.com.hr

Prijavnicu možete preuzeti ovdje

Ukoliko se šalju digitalne kopije prijavljenih radova, treba ih dostaviti na adresu Hrvatska udruga filmskih snimatelja, Britanski trg 12, 10000 Zagreb, ili u prijavnici unijeti web poveznicu, te zaporku.