POZIV ČLANICAMA I ČLANOVIMA HRVATSKE UDRUGE FILMSKIH SNIMATELJA

Poštovani, 

mjere poduzete za sprečavanje širenja Covid – 19 virusa izravno pogađaju i slikopisnu djelatnost u Hrvatskoj. Miniinistarstvo kulture uputilo je poziv strukovnim udrugama u području kulture da dostave preliminarne procjene utjecaja Covid – 19 epidemije na profesionalno djelovanje članova udruga. 

U tom smislu Vas pozivamo da žurno dostavite podatke o svojem trenutnom profesionalnom statusu, jeste li zdravstveno i mirovinski osigurani, navedite obveznika uplate doprinosa, navedite vrste projekata (igrani film, TV serija, dokumentarni film itd.) na kojima ste angažirani, a gdje je rad privremeno prekinuti ili u cijelosti obustavljen, imate li za te projekte potpisane ugovore, sadrže li ugovori odredbe o postupanju u slučaju više sile te jeste li za svoj rad do prekida primili odgovarajući honorar. Promatrano razdoblje je od 30.01.2020. godine do 30.06.2020. godine. 

Poziv se prije svega odnosi na naše članice i članove koji imaju status samostalnih filmskih djelatnika, te nemaju nikakvih drugih prihoda izuzev angažmana putem autorskih ugovora.

Molimo da nam podatke dostavite što hitnije, kako bi popis članova Hrvatske udruge filmskih snimatelja čija je egzistencija izravno ugrožena bio dostavljen Ministarstvu kulture u nadi da će se pronaći način kako financijski pomoći našim najugroženijim članovima

Na slijedećoj poveznici možete preuzeti obrazac koji valja ispuniti i poslati ga na kontakt@hfs.com.hr

Srdačno

predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja

Mario Sablić