test

Prijave za radove za dodjelu nagrade “Nikola Tanhofer”

Poštovani kolege

od 01.03. 2016. godine do 01.04. 2016. godine mogu se prijaviti radovi u svim kategorijama za dodjelu druge godišnje nagrade “Nikola Tanhofer”, koju dodjeljuje Hrvatska udruga filmskh snimatelja.

Kao i prethodne dvije godine, nagrada će se dodjeljivati za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja
filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri
kategorije:

  1. dugometražni film

  2. televizijska serija

  3. kratkometražne filmske forme

U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 01.01 do 31.12. protekle godine (2015).

U kategorijama kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju.

Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti HFS-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku.

U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje.

O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a.

Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti sami autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji nominiranog projekta osobno sudjelovali.

O terminu i mjestu dodjele nagrada biti ćete naknadno obaviješteni.

U predselekciji većeg broja prijavljenih radova žiri će odabrati najviše do tri rada između kojih se odlučuje o nagradi. Nominacija među tri rada za godišnju nagradu u svakoj kategoriji predstavlja priznanje koje u pisanom obliku dobiva autor filmske fotografije.

Dodijeljena godišnja nagrada h.f.s.-a, odnosno nominacija za istu može se koristiti u promociji nagrađenih projekata.

H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici,(www.cinehfs.hr) obavijestiti medije te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.

Kako vjerujem da nam je svima stalo do promicanja filmske i vizualne kulture, ovom Vas prigodom želim pozvati da prijavite radove za koje smatrate da zadovoljavaju visoke umjetničke i estetske kriterije koje Hrvatska udruga filmskih snimatelja svojim djelovanjem
promiče.

Ovu našu težnju prepoznao je i Hrvatski audiovizualni centar, pod čijim je pokroviteljstvom godišnja snimateljska nagrada utemeljena.

Radove je potrebno prijaviti u pisanom obliku na adresu – Hrvatska udruge filmskih snimatelja, Britanski trg 12, 10000 Zagreb, ili
mailom kontakt@hfs.com.hr

U prilogu Vam dostavljamo prijavnicu, koju možete preuzeti na dnu ove objave.

Kontakt osobe za dodatna pojašnjenja su Branko Linta (branko.linta@me.com) i Mario Sablić (mario.sablic@gmail.com).

Srdačno,

predsjednik Hrvatske udruge filmskih snimatelja

Mario Sablić

[download id=”221″]