Produžen termin prijava za HFS snimateljsku nagradu “Nikola Tanhofer”

Poštovani kolege,

Ove godine dodjeljujemo 10. jubilarnu godišnju nagradu Hrvatske udruge filmskih snimatelja “Nikola Tanhofer”. U svrhu prikupljanja što većeg broja prijavljenih radova odlučili smo produžiti mogućnost prijave filmova u svim kategorijama do 01. 04. 2023.

Projekti se mogu prijaviti u ovim kategorijama:

  1. dugometražni igrani film
  2. televizijska serija
  3. kratkometražne filmske forme

Nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija koji su premijeru imali u razdoblju od 1.1.  2022. godine do 31.12. 2022. godine.

Uvjeti su slijedeći:

a) Dugometražni igrani filmovi trebaju biti premijerno prikazani u redovitoj kino distribuciji

b) Televizijske serije trebaju biti premijerno prikazane u sklopu  programa televizijskih postaja koje emitiraju na prostoru Republike Hrvatske ili na nekoj od streaming platformi dostupnih u Republici Hrvatskoj

c) u kategoriji kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je osim mogućeg premijernog prikazivanja u kino distribuciji ili premijernog prikazivanja na programima hrvatskih TV postaja i eventualni ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju. Maksimalno trajanje projekata u ovoj kategoriji je 75. min.

Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu HFS-a imaju obavezu dostaviti H.F.S.-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. Dovoljna je i dostava poveznice na internet platformi (vimeo…), zaštićene zaporkom.

U kategorijama televizijskih serija potrebno je na isti način dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje.

O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a.

Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti autori filmske fotografije, (nije uvjet da su članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji prijavljenog projekta osobno sudjelovali.

U predselekciji većeg broja prijavljenih radova žiri će odabrati najviše do tri rada između kojih će odlučiti o pobjedniku.

Dodjela nagrada održati će se u sklopu Pula filmskog festivala.

Dodijeljena godišnja nagrada H.F.S.-a, odnosno nominacija za istu može se koristiti u promociji nagrađenih projekata.

H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici,(www.hfs.com.hr) obavijestiti medije, te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.

Prijavnicu se šalje na adresu – Hrvatska udruga filmskih snimatelja, Britanski trg 12, 10000 Zagreb, ili mailom kontakt@hfs.com.hr

Prijavnicu možete preuzeti ovdje

Ukoliko se šalju digitalne kopije prijavljenih radova, treba ih dostaviti na istu adresu, ili u prijavnici unijeti web poveznicu, te zaporku.