Prva IMAGO snimateljska nagrada

Ovogodišnja jesen iznimno je uzbudljiva za IMAGO, europsku snimateljsku asocijaciju. Naime, IMAGO će svoj 25. rođendan proslaviti dodjelom prve snimateljske nagrade. Ceremonija će se održati Helsinkiju 28. listopada i okupiti više od 250 direktora fotografije i IMAGO-vih partnera i sponzora poput tvrtki ARRI, RED, Sony, Canon, Panasonic, Drylab, Leica/CW-Sonderoptics, TV-Tools Finland, Angelfilms/Dagsljus, Valofirma, Mediatrade i PostControl.

Za prvu IMAGo snimateljsku nagradu prijavljeno je stotinjak projekata u sve tri kategorije iz zemalja koje su članice ove internacionalne udruge. Shodno pravilniku IMAGO nagrade Hrvatska udruga filmskih snimatelja sudjeluje u konkurenciji sa dva projekta – igranim filmom S one strane, direktora fotografije Branka Linte, h.f.s. i TV serijom Crno bijeli svijet, sezona 2, direktora fotografije Maria Sablića, h.f.s.

Tijekom rujna će žiri odabrati projekte koji će dobiti nominaciju za nagrade čiji je vizualni identitet osmislio i ručno ih izradio švedski dizajner stakla Åsa Jungnelius.