Prva IMAGO snimateljska nagrada

IMAGO_Award_Design

Ovogodišnja jesen iznimno je uzbudljiva za IMAGO, europsku snimateljsku asocijaciju. Naime, IMAGO će svoj 25. rođendan proslaviti dodjelom prve snimateljske nagrade. Ceremonija će se održati Helsinkiju 28. listopada i okupiti više od 250 direktora fotografije i IMAGO-vih partnera i sponzora poput tvrtki ARRI, RED, Sony, Canon, Panasonic, Drylab, Leica/CW-Sonderoptics, TV-Tools Finland, Angelfilms/Dagsljus, Valofirma, Mediatrade i PostControl.

Za prvu IMAGo snimateljsku nagradu prijavljeno je stotinjak projekata u sve tri kategorije iz zemalja koje su članice ove internacionalne udruge. Shodno pravilniku IMAGO nagrade Hrvatska udruga filmskih snimatelja sudjeluje u konkurenciji sa dva projekta – igranim filmom S one strane, direktora fotografije Branka Linte, h.f.s. i TV serijom Crno bijeli svijet, sezona 2, direktora fotografije Maria Sablića, h.f.s.

Tijekom rujna će žiri odabrati projekte koji će dobiti nominaciju za nagrade čiji je vizualni identitet osmislio i ručno ih izradio švedski dizajner stakla Åsa Jungnelius.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)