Rogeru Deakinsu, ASC, BSC Karl Struss Legacy nagrada

Glasoviti britanski direktor fotografije, Roger Deakins, A.S.C., B.S.C. dobitnik je prve Karl Struss Legacy nagrade, koja će mu biti uručena tijekom Maine International Film festivala koji se održava od 14-23 srpnja u Watervilleu, Maine.

Nagrada nosi ime prvog dobitnika Oscara za snimateljski rad (podijeljen kredit sa Charlesom Rosherom) za remek djelo F.W. Murnaua “Sunrise”, čija će obnovljena kopija biti prikazana tijekom festivala.

Deakins, koji je 13 puta nominiran za Oscara, ali ga do danas nije osvojio, iza sebe ima šezdesetak filmova, od kojih je 11 snimio za braću Cohen, te slovi za jednog od najutjecajnijih suvremenih snimatelja, prisustvovati će projekcijama svojih filmova poput “Prisoners”, “No Country for Old Men” i “Skyfall”, te će sudjelovati u razgovoru sa publikom.

Dok očekuju njegov najnoviji film “Blade Runner 2049”, zainteresirani za Deakinsov rad mogu više informacija naći na web stranicama www.rogerdeakins.com, gdje ujedno ugledni direktor fotografije rado odgovara na pitanja filmaša.