Sony A7sII + Hawk Anamorphic + 9,5 mil. dolara = kino film

Snimanje filmova na iPhoneu već odavna nije senzacija. Štoviše, do sada je snimljeno tucet filmova kompletno, ili dijelom pomoću Appleovog mobilnog uređaja, a od kojih su mnogi bili u redovnoj kino distribuciji, uključujući i novi film Stevena Sodebergha Unsane.

Nije nezanimljiva niti činjenica da  jedan je film čak i nagrađen Oscarom – dokumentarac Searching for Sugar Man, koji je dovršen na iPhoneu, korištenjem aplikacije 8mm Vintage camera, kada je autorima ponestalo 8mm filmske vrpce na kojoj su snimili većinu filma.

Utoliko i nije senzacionalna vijest o snimanju cjelovečernjeg trilera, The Possesion of Hannah Grace, a koji je već u redovnoj kino distribuciji, pomoću Sony foto kamere A7SII i Vantage Hawk 65 Anamorphic objektiva.  Prema riječima direktora fotografije Lennerta Hillegea, najveći izazov predstavljala je 8 bitna kompresija foto kamere, dok su problem mijenjanja objektiva na tako malenom kućištu riješili jednostavno. Naime, u filmu je korišteno 6 Hawkovih leća, a svaka je bila postavljena na zasebno kućište Sony kamera, pa su se umjesto objektiva jednostavno mijenjale kamere. Konstrukcija se doista doima začudnom, a o postignutoj kvaliteti slike širokog platna možete se uvjeriti već i na traileru filma, a koji možete pronaći na ovoj poveznici