Završene prijave za IMAGO 2019 Awards

Istekom roka za prijavu projekata u svim kategorijama za drugu IMAGO nagradu došlo je vrijeme za kratak rezime. Ukratko, od 52 snimateljske udruge koje su dijelom IMAGO-a, najmanje je njih 40 prijavilo po jedan film, a mnoge i projekte u svih pet kategorija. Razvidno je, stoga, kako je IMAGo snimateljska nagrada uistinu privukla veliku pozornost već u svojem drugom izdanju.

Konkurencija je iznimno jaka te je u kategoriji Igranog filma prijavljeno 38 projekata, zaatim 26 TV serija, te 31 Dokumentarni film, 29 Studentskih filmova i 18 cjelovečernjih filmova u kategoriji Young Emerging Cinematographer.

60 članova nacionalnih snimateljskih udruga koje su dijelom IMAGO-a sudjelovati će u ocjenjivanju prijavljenih filmova, te 2. veljače objaviti po tri nominirana snimatelja u kategorijama Igrani film, TV serija i Dokumentarni film. Istog će dana biti objavljeni i filmovi u najužem izboru u kategoijama Studentski film i Young Emerging Cinematographer, a čiji će dobitnici biti objavljeni 16. te 23. veljače 2019. godine.  Odluku o mladom snimateljskom talentu donose svi predsjednici nacionalnih udruga.

Podsjetimo na kraju kako Hrvatska udruga filmskih snimatelja sudjeluje sa 4 prijavljena projekta.

Uzbuna na zelenom vrhu / Danko Vučinović h.f.s.

The Deuce / Vanja Černjul, A.S.C., h.f.s.

White Trash / Ante Cvitanović

Aleksi / Filip Tot